Hidde Swart zag zijn zegereeks van vorige week – Merksplas en Acht van Chaam- afgelopen zondag in Belgische Berg-Kampenhout onderbroken worden door o.a. de sterk veranderende weeromstandigheden en een valpartij van zijn ploeggenoot. De junioren, Giel de Geus, William O’connor (IRL), Hidde Swart, Nauk ten Thije, Mathin William (AUS) en Denley van Wijnbergen, van JEGG-DJR Academy stonden afgelopen zondag aan de start voor de 9e Grote Prijs Roger De Coninck in het Belgische Berg-Kampenhout. Op een lokale omloop van 12,5 km dienden er 10 ronden te worden afgelegd. Droge omstandigheden en een stevige wind zorgden ervoor dat de koers selectief genoeg was e het peloton in twee stukken uiteenviel  Halfweg koers ontstond er een kopgroep met waar Nauk ten Thije in zat. Twee ronden later maakte een groep van acht renners onder initiatief van Denley van Wijnbergen de oversteek naar de kopgroep. Denley werd echter ongelukkig ten val gebracht door een onoplettendheid van de renner voor hem en moest de strijd opgeven. Zo konden er slechts zes renners vooraan aansluiten. In de daaropvolgende ronde reden nog eens twaalf renners, waaronder Hidde Swart, naar de kop van de wedstrijd. Ondanks meerdere schermutselingen en uitlooppogingen in de diepe finale, kwam het uiteindelijk toch een sprint met 26 renners. Hierin finishte Hidde op een 5e plaats, terwijl Nauk na een knappe koers op plek 18 eindigde. William Oçonnor ging in het tweede peloton als 77e over de meet en Giel de Geus als 94e.De wedstrijd werd overigens een gewonnen door Tom Crabbe (B) van Avia-Rudyco Cycling Team.