Afgelopen zondag 17 september stonden alle nieuwelingen  – Loek Graafmans, Ties Kruithof, Nick Koenis, Bob Overdevest, Lars van Oord, Aron van Vugt en Pieter Verstraete – van JEGG-DJR Academy aan de start van de ‘thuiswedstrijd’ , de 5e Omloop van Hil en Moer met start en finish in Kaatsheuvel.

Massasprint Hil en Moer

Er wachtte een omloop van 10 km die 8 keer moest worden gereden. De weergoden waren de 136 startende renners en de wedstrijd niet goed gezind. Regenachtig en geen wind. Dat zijn meestal ingrediënten voor een hectische koers. En dat werd het ook. Al meteen bij de start een kleine valpartij van Lars van Oord. Zonder erg kon hij zijn weg vervolgen en terug aansluiten bij de hoofdmacht maar dat kostte wel een aardige inspanning. Pieter Verstrate maakte een klassieke fout die je maar 1 keer in je
leven maakt voor degenen die elektronisch schakelen…….

JEGG-DJR Academy aan kop in Hil en Moer

Daarna bleef het niet alleen uit de lucht regenen maar helaas ook valpartijen. Zowel Ties Kruithof , Bob Overdevest als Loek Graafmans maakten 1 of meerdere schuivers. Helaas raakte Ties wat te ver achterop en kon niet meer aansluiten bij het peloton. Nick Koenis raakte in alle chaos ook achterop en moest half koers de rol lossen.
Zelfs de twee koplopers van dat moment schoven tegen de grond. Nederlands kampioen Thijs Schoonvelde probeerde het nog alleen maar moest in de laatste
ronde het hoofd buigen. Alleen Aron van Vugt bleef een valpartij bespaard en probeerde net als Bob in de laatste ronden nog een ontsnapping te wagen.
In de laatste kilometers kwam alles weer bij elkaar en werd het alsnog een massasprint met de overgebleven 45 renners. Aron mengde zich er nog goed
tussen en werd 11e , Bob werd 32e, Loek 43e en Lars 47e.

Het podium bij de nieuwelingen