Max Kroonen uit het Drentse Diepenveen en rijdend voor de continentale ploeg VolkerWessel, wist afgelopen zondag  in Dongen de zege van de Ronde van Midden-Brabant in de wacht te slepen.  Samen met zijn ploeggenoten Peter Schulting, Coen Vermeltfoort en Nick van der Meer dichtte zij in de laatste ronde van 20 kilometer de voorsprong van een drietal koploper. De samensmelting leidde tot een kopgroep van 14. Maar doordat zij het tempo hoog hielden slonk  het aantal koplopers slinken tot acht. ,, Zo konden we een spelletje gaan spelen”, glunderde Kroonen. Op anderhalve kilometer voor het einde ging Max het hard aan en trok er van tussen in de laatste 300 meter. Guillaume Visser van BEAT probeerde hem te volgen, maar moest in de lange de sprint  het hoofd buigen.

Uitslag Ronde van Midden-Brabant (Dongen-Dongen): 1. Max Kroonen (VolkerWessels) 168 km in 3.46.05, 2. Guillaume Visser (BEAT), 3. Coen Vermeltfoort (VolkerWessels) op 3 sec, 4. Johan Dorussen (Food Valley), 5. Matthijs Büchli (BEAT), 6. Frank Aron Ragilo (DSM Dev), 7. Jan-Willem van Schip (Abloc), 8. Victor Broex (Metec), 9. Jasper de Laat (JEGG/DJR), 10. Lars Hohmann (Metec), 11. Rick Ottema (Allinq), 12. Martijn Rasenberg (Abloc).