In de omgeving van het Italiaanse Veneto wordt op zaterdag 7 en zondag 8 oktober het WK Gravel verreden. Er worden wedstrijden verreden voor mannen en vrouwen in de elite categorie en in verschillende age groups. Voor de elite categorie kon men zich selecteren via de UCI World Gravel Series, daarnaast beschikt elke wielerbond over 20 wildcards. Deze wildcards konden gebruikt worden om renners te promoveren van de age group naar de Elite (mits voldaan aan de kwalificatie eisen) of om renners toe te voegen aan de Elite categorie als ze nog geen gravel wedstrijden hadden gereden.  Bij de vrouwen zijn onder andere wildcards uitgereikt aan de Brabantse rensters Yara Kastelijn en Noa Jansen.

De andere wildcards gingen naar Tessa Neefjes, Femke Markus, Riejanne Markus, Annemiek van Vleuten en Demi Vollering. De wildcards bij de mannen gaan naar Laurens ten Dam, Niki Terpstra, Ivar Slik, Jasper Ockeloen, Piotr Havik, Sebastiaan Oranje en Lars Loohuis.