Dit weekend stond de jeugd van JEGG-DJR Academy aan de start voor een stevige veldrit in de ‘ 5e Dwars door ’t Zand’ in Alphen.

In categorie 2 reden Sam van Miert en Faas van Mook  naar een mooie plaats in de top vijf. Na een wat matige start wist Sam zich te herpakken op het zware parcours en kwam als 4e over de meet. Het was een zwaar parcours met 35 deelnemers, maar hij is van de start tot de meet aan het koersen geweest.  Faas van Mook vertrok zonder training gelijk op z’n nieuwe fiets de wedstrijd rijden vanwege valpartij donderdag tijdens de training. Maar hij was goed hersteld wist, hoewel in het begin wat onwennig, de top vijf binnen te rijden met een zwaar bevochten 5e plaats.

Seth Witvliet (categorie 4) had vooraf als doel om bij de eerste 20 te finishen. Hij moest daarvoor flink diepgaan nadat er voor hem een valpartij was waardoor een flink gat ontstond voor hem. Hij bleef goed doorzetten en haalde uiteindelijk nog wat jongens en meiden in om toch nog als 20e te kunnen finishen.

Mila Prins startte in categorie 5 op de 2e startrij. Na een zware rit, met  wind, heuveltjes  mul zand en een trap wist ze 13e overall en als 5e meisje over de finish te komen. Bram van Dinteren startte in Alphen ook op de 2e rij maar hij kende een slechte start en belandde helemaal achteraan. Gelukkig kon hij nog wel een paar renners inhalen. Het was zwaar met het zand, de wind en het bos gedeelte maar hij vond het een leuk parcours.

In categorie 6 waren Jamie Cornelis en Finn Klaus de kleppers van JEGG-DJR Academy die de strijd aanbonden met de 54 andere deelnemers op het loodzware zand van Alphen. Jamie Cornelis was de afgelopen week ziek en kende daardoor een slechte aanloop naar het weekend. Jamie wilde toch graag starten. Helaas kwam hij in de eerste ronde ten val en had even wat verzorging nodig. Desondanks toch weer opgestapt en de wedstrijd vervolgd. Door deze tegenslag kon hij zich niet met de besten in het veld meten. Finn Klaus moest starten  vanaf de derde startrij. In de eerste ronde was het, met 56 deelnemers, duwen en trekken. Nadat het deelnemersveld wat uit elkaar viel reed hij in een goede inhaalrace de top tien binnen met een 7e (jongens) plaats.