De nieuwe aanwinst van JEGG- DJR Academy, de 17-jarige Ier Cal Tutty wist op het strand van Claycastle Beach in het Ierse Youghal na een spannende zware wedstrijd, deze strandcross op zijn naam te schrijven.  Het andere Ierse talent van JEGG-DJR Academy, Willem O’Conner, die er al een jaar bij JEGG-DJR Academy op heeft zitten.

Het zware zand eiste de nodige behendigheid en krachten van de deelnemers. De Ierse favorieten Richie Barry en Marcus Flavin  moesten hemel en aarde bewegen om het de twee kleppers van JEGG-DJR Academy moeilijk te maken. Cal kende een sterk start en reed á la MvdP meteen naar de leiding die hij niet meer ondanks een valpartij, mede geholpen door zijn teamgenoot Willem, niet meer afstond.

Cal liet zich na afloop in de Ierse pers dan ook lovend over zijn nieuwe ploeg; ‘Ik was erg onder indruk van ze toen ik dit jaar in de Acht van Bladel reed. Bovendien hebben ze een paar sterk internationale renners zoals  mijn oude teammaatje  Willem O’Conner en Patryk Goszczurny ”.

Titelfoto: Cal Putty, Richie Barry en Marcus Flavin in een leidende kluwen in de koers van de Cyclocross Series in Claycastle Beach, Youghal (Photo: Sean Rowe)