Teun Smeekens werd derde in de 5 Eiken Cross, Faas van Mook pakte de derde plek  in Dordrecht en Art Uithoven ging in Tilburg als derde over de meet.

Teun Smeekens derde in de 5 Eikencross

Teun Smeekens van JEGG-DJR Academy  is zaterdag 4 november in de jeugdcategorie 4 als derde geëindigd in de eerste wedstrijd van de 5 Eiken Cross in Rijen.  Het was een goeie modderige en glibberige wedstrijd met drie  heuveltjes die flinke sprongen noodzakelijk maakte. Zondag 5 november was Teun ook de te kloppen man in de Tilburgse cross. Met de wedstrijd van zaterdag nog in de benen veel modder en vooral omdat hij als laatste moest starten zat er net geen podiumplaats in en werd Teun vierde.

Teun Smeekens 4e in Tilburg

Faas van Mook trok van zaterdag 4 november ten strijde in Dordrecht. In de categorie 2 wist Faas de derde plaats te veroveren bij de jongens in categorie 2.  In totaal stonden er 11 jongens en meiden  aan de start. Faas kende een goede start werd zo  3e bij  de jongens. In Tilburg had Faas minder geluk. Hij had een iets mindere start en na een flinke stortbui op z’n hoofd  kon hij op een modderig parcours hij samen met Sam van Miert doortrekken en zo reden ze samen de wedstrijd uit. Faas kon zo toch nog als 7e over de meet gaan.

Sam van Miert stond zondag 5 november samen met Faas van Mook aan de start in Tilburg. De regen kwam met bakken naar beneden tijdens de start. Aan de start stonden 14 deelnemers. Sam had een goede start en zat goed voorin maar kon niet volgen. Het zeer natte parcours kostte hem veel kracht en zakte daardoor terug naar uiteindelijk plaats 8.  “Ik heb alles gegeven en lekker gekoerst”, aldus Sam.

Ook Seth Witvliet (cat. 4) had er zaterdag 4 november in Dordrecht veel zin in en dat was te zien. Hij had het rondje goed verkend en was fel genoeg om z’n plekje op de eerste startrij op te eisen. Daarna kende hij ook een goede start. Zo kon hij met de eersten het smalle bospad op en hoefde hij niet te achtervolgen. Seth kwam na de eerste ronde als twaalfde door en gaf daarna dat plekje niet meer af. Hij kwam zo  als 12e over de meet in categorie 4. Een mooi resultaat en voorlopig zijn beste cross in deze winter. In Tilburg was het weer op zondag 5 november niet best. Door de regen was het een zware veldrit in de Tilburgse blubber. Seth kwam na een valpartij in de eerste ronde als 15e door, maar wist daarna in een mooi tempo nog twee plekjes op te schuiven en eindigde op de 13e plaats.

Mila Prins reed zowel in Dordrecht als in Tilburg in categorie 5 bij de meisjes naar een mooi vierde plaats.  Mila reed twee keer een sterke moddercross in de regen en had twee keer hele goede gestart. Daarna in beide wedstrijden  moeten strijden om plekje 5,6 en 7 in een veld van 30 deelnemers met een paar hele grote en sterke meiden. Hert werd een supersterk resultaat van Mila met 2 keer een top-tien overall en 2 keer in de top-vijf bij de meiden.

Finn Klaus verdedigde zaterdag  4 november in Dordrecht gereden de kleuren van JEGG-DJR Academy in categorie 6. In de laatste ronde kon hij een vallende renner niet meer ontwijken en vloog over de kop op het gladde parcours. Hij heeft zijn weg kunnen vervolgen en is uiteindelijk als 14e gefinisht in categorie 6.

In het modderige Zegge (WBVC) wist Sjoerd Lewis, zondag zijn opmars in het veld voort te zetten en kon in een veld van 26 kleppers de 7e plaats veroveren.

Art Uithoven (categorie 2) debuteerde zondag in het veldrijden in Tilburg. Na een succesvol wegseizoen en pas 2 keer getraind te hebben en achteraan te moeten starten was het even afwachten hoe het zou gaan. Na een halve ronde was hij echter al opgeschoven naar de 6e plaats. Uiteindelijk mocht hij gaan sprinten om de 3e plaats, met een podiumplaats als resultaat. Een heel mooi debuut en de cross smaakt naar meer voor Art.

Art Uithoven 3e in Tilburg

In categorie 6 reed Jamie Cornelis in Tilburg een zware wedstrijd. Een sterk veld en de modderige omstandigheden eisten veel van zijn stuurmanskunsten. Kleine foutjes en technisch malheur aan het versnellingsapparaat wierpen Jamie ver terug. Toch wist Jamie de tegenslag te overwinnen en kon hij de koers uitrijden.