Ondanks een kleine valpartij en een vierde plaats wist Levi van der Kaa, afgelopen zondag 12 november, zijn leidende positie in de Jan van Arckel wintercompetitie te consolideren en daarmee ook de groene trui waarin hij al van start ging. Milou van Oord had een niet te beste start en het modderige parcours maakt het er ook niet gemakkelijker. Toch wist Milou uiteindelijk bij de meisjes derde te worden en daarmee op het podium te komen.

Teun Smeekens finishte zaterdag 11 november als tweede in de 2e wedstrijd van de 5 Eiken Cross. Het was een mooie dag en een stuk minder modderig dan vorige week. Teun, die normaal in categorie 4 uitkomt moest het opnemen tegen twee oudere opponenten die normaal in categorie 6 rijden. Hij heeft een tijdje met de koploper mee kunnen rijden maar moest lossen bij de balkjes. Hij wist heel vaardig de nummer drie achter zich te houden. Hij stond trots als tweede op het podium, want zowel de nummer een als de nummer drie waren categorie 6.

Bij de WBVC-veldrit bij de Galderse Meren verdedigden in de categorie 7- en 8-jarigen, Sjoerd Seeuws, Trisha Baah, Mees Broeken en Faas van Mook de kleuren van JEGG-DJR Academy. Mees en Faas zijn beste maatjes op school en bij het fietsen stonden ze vandaag voor het eerst dit veldritseizoen samen aan de start. Ze moesten achteraan starten omdat het bij de WBVC, voor hen de eerste wedstrijd was. Trisha en Sjoerd hadden al meer wedstrijden gereden en startten beiden verder vooraan. Het was een leuke wedstrijd om te zien. Mees en Faas hadden een goede start en reden een heel stuk naar voren. Sjoerd en Trisha hebben beiden goed gekoerst. Trisha had wat pech onderweg maar gelukkig met hulp van omstanders zat ze snel weer op de fiets. Uiteindelijk had Faas een super wedstrijd en haalde op 9 concurrenten na het hele veld in. Hij eindigde daarmee 10e net voor Sjoerd die 11e werd, Mees reed naar de 18e plaats en Trisha werd met pech netjes 20e.

Finn Klaus, Jamie Cornelis en Julian de Peinder stonden in Galder namens JEGG-DJR Academy aan de start en wisten ook hier indruk te maken in de categorie 11- en 12-jarigen. Finn en Jamie moesten omdat het hun eerste wedstijd bij de WBVC was, achteraan starten. Voor Finn een extra motivatie om in de aanval te gaan. Op de langere stroken kon hij zijn power kwijt en wist hij bijna het hele veld, er waren 37 vertrekkers, te verschalken. Het podium mistte hij net en kwam als 4e over de meet. Julian kende een goede start en kon zijn positie tot het einde van de wedstijd consolideren en werd 18e. Jamie slaagde erin om met een foutloos gereden wedstrijd vanuit het achterveld op te klimmen naar de 22ste plaats.

Heleen van der Fluit bekwaamde zich in het gravel-biken. Zij reed een graveltoertocht van 85 kilometer met veel water op het parcours. Met een lekkere soep en een welverdiende medaille in de vorm van een bieropener als afsluiting was het waterballet van onderweg snel vergeten.