Waarom? Tja een goeie vraag. Wel wat enige ervaring als secretaris van De Vrije Coureur, helpen bij wedstrijden organiseren en zelf ook wedstrijdrenner geweest. Dus het belang van een goede structuur en vrijwilligers is mij niet onbekend. Als renner vind je het fijn dat er van alles geregeld wordt. Dan moet je ook iets terugdoen voor de continuïteit van de sport. Een oud-klasgenoot had me een tijdje terug al gepolst. Na een telefoongesprek werd ik uitgenodigd voor een vergadering. Na kennismaking met het bestuur en overleg met mijn vader (ik ben namelijk mantelzorger) heb ik er een goed positief gevoel erbij. Een club als deze moet blijven voortbestaan.

In actie op de Warande

Heel kort wat info over mezelf. Geboren op 11 december 1970 te Rijen. Voor de wat ouderen onder ons. Ik ben de jongste zoon van Bertus de Vree, oud coureur begin jaren 50 en ook winnaar van de Ronde van de Warande. Tijdens de middelbare school begonnen met fietsen. Hoe blij ik was dat ik eindelijk een ronde kon volhouden tijdens de Vijf Eiken trainingsrondjes op dinsdag- en donderdagavond. Hierna nooit meer eraf gereden. Toch zo gek genoeg om rond mijn 20ste een vergunning te nemen bij de BWF – trimmers. Na een paar jaar verplicht gepromoveerd naar de amateurs. Ook nog BWF-kampioen geworden. Na een paar jaar begon ik eigenlijk steeds meer in België te koersen en kwam dan ook in Belgische ploegjes te rijden. Veel overwinningen behaald dankzij mijn sterke eindschot. Me ook eens gek laten maken om een NK Masters te rijden. Gelukkig gewonnen.

De sprint winnen

Na mijn studies nog kort lesgegeven en hierna bij een bedrijf gekomen dat financiële software maakt. Hierbij geef ik vooral ondersteuning aan de Mkb’er en accountant.