Juliet Eickhof van wielerverenging JEGG-DJR Academy won afgelopen zaterdag 2 december het goud bij het NK-derny. Dit was voor haar de tweede kampioenstrui op het NK baanwielrennen binnen een week. Vorige week pakte ze het goud op en daarmee haar kampioenstrui op bij het onderdeel omnium.

Beluister hier ook het interview uitgezonden bij ORTS (maandag 11 december):

Samen met haar vaste gangmaker Peter Möhlman reed ze een spannende finale met snelheden die regelmatig de 60 kilometer per uur aantikten. In de laatste ronde was het na een aanval van haar opponenten toch; ‘erop en erover’, volgens een erg tevreden en gelukkige Juliet. Dat Juliet de goede vorm van vorige week nog in de benen had, bleek wel in de kwalificatie. Die won ze en in combinatie met de snelheid plaatste ze zich direct op de eerste startplaats in de finale voor een koers over 30 kilometer oftewel 150 ronden achter de derny.

Juliet Eickhof met Peter Möhlman op NK Derny

Na de finish gaf Juliet, nuchter als altijd, haar visie op haar succes achter de derny: “Eigenlijk had ik er niet zo’n zin. Vooral omdat ik al drie jaar op rij steeds vierde werd en ook steeds vanaf de laatste rij moest starten. Top was natuurlijk dat ik sinds lange tijd weer met mijn vaste gangmaker Peter Möhlman mocht koersen. Peter rijdt namelijk hele ‘chille’ lijnen zodat je alleen het spatbord hoeft te volgen”. Maar er moesten eerst nog twee kwalificatie worden gereden en combinatie van de uitslag en de snelheid zijn bepalend voor een goede startplaats in de finale. Tot haar verbazing verliep dat ook prima tot de laatste ronde in de finale.
Juliet: ” Ik won de kwalificatie en met de combinatie van mijn snelheid en de uitslag plaatste ik me direct voor de finale en kon ik vanaf plek een starten. We kregen 30 km koers over 150 ronden voor de kiezen en ik ben ook meteen tempo gaan rijden. In de laatste ronde kwam er serieuze aanval waar we ons door lieten verrassen. Meteen dicht gereden en toen erop en erover en was de winst voor ons”.
Verrast was Juliet, die zich niet specifiek had voorbereid op dit NK, over het feit dat het toch verschrikkelijk hard ging: ” Het ging echt hard, vooral in de laatste kilometers, snelheden rond de 60 km. En ik had me er geen eens op voorbereid en dan toch binnen een week een tweede kampioenstrui pakken, is toch wel heel mooi”.