Afgelopen zaterdag 16 december moest Levi van der Kaa aan de bak in de veldrit in het Zuid-Hollandse Hoornaar, om zijn klassementspositie in de Jan van Arckel wintercompetitie veilig te stellen. Hij kon trok als vijfde het veld in en na een stevige inhaalrace wist hij met een derde plaats op het podium te komen en zo zijn tweede plaats in het klassement te consolideren. Milou van Oord kende in Hoornaar een minder gelukkige start en trok als laatste het veld in. Met een alles of niets mentaliteit zette ze de achtervolging in en kon zo alsnog als derde, bij de meisjes, over de finish te komen.

Milou van Oord derde in Hoornaar

In het Brabantse Oploo reed Art Uithoven in jeugdcategorie 2 naar een mooie derde plaats. Hij moest op het motorcrossparcours vanaf de laatste startrij vertrekken, omdat hij nog niet zo vaak in het veld actief was. Maar Art wist na de eerste ronde zijn derde positie bij de jongens in de wedstrijd te pakken. De kloof naar de koplopers was inmiddels toch te groot geworden om de aansluiting te maken. Seth Witvliet reed een stevige wedstrijd in jeugdcategorie 4. Het mooie bosrijke en technische parcours, met veel korte klimmetjes en scherpe bochten vereiste de nodige stuurkunsten van de deelnemers. Seth kende de een goede start en schoof na de eerste ronde op van de 18e naar een strijd om de 14e plaats. Het bleef tot op de streep spannend voor Seth, waar hij het in de sprint zijn meerdere moest erkennen en hij las 16e over de streep kwam.

Faas van Mook en Trisha Baah waren op de afspraak in de categorie 7-8jarigen van de WBVC-veldrit in Huijbergen. Faas kon zijn ambities van vorige week, toen hij de veldrit in Spijkenisse op zijn naam schreef, geen vervolg geven. Hij moest starten vanuit de achterhoede. Maar in een veld van ruim dertig deelnemers begon hij aan een inhaalrace en kon zo de top-tien binnenrijden door als 7e over de meet te gaan. Trisha wist zich ook goed te handhaven in deze drukbezette categorie, wist net niet bij de top-twintig te komen en ging als nummer 21 over de eindstreep.