Mila Prins reed zondag 24 december naar een mooie derde plaats bij de jeugd in de ‘Jos van der Vleuten’ avondcross in Helmond. De weeromstandigheden waren stromachtig, het parcours in kerstsferen en kunstverlichting. Het was voor Mila het sein om meteen met een bliksemstart vanaf de derde startrij meteen in de top-tien het veld in te duiken. Het technische parcours lag Mila prima die zorgvuldig met haar kwaliteiten omging en zo elke ronde bij het podium kwam en als derde meisje over de finish kwam.

Faas van Mook en Mees Broeken stonden aan de start in de jeugdcategorie 2. Ook zij hadden te kampen met de harde wind. Toch konden zij zich op het lange en afwisselende parcours goed handhaven. Mees pakte de zesde plaats en verdiende zo zijn eerste beker. Faas ging als derde over de meet.

De harde wind en het snelle parcours zorgden ervoor dat in de jeugdcategorie 4, waar Seth Witvliet de kleuren van JEGG-DJR Academy verdedigde, het veld een tijdlang compact bleef. Hierdoor kon Seth, die vanaf de laatste startrij moest vertrekken zich in de strijd om een plaatst bij de eerste twintig mengen. Hij kon met enkele mooie inhaalacties zich opwerken naar de 16e plaats in de wedstrijd. Aan de strijdlust lag het niet, maar de windvlagen begonnen bij Seth hun tol te eisen. Toch kon hij zich handhaven en ging als de nummer twintig over finish.