Woensdag 27 december veroverde Juliet Eickhof in Apeldoorn, de bronzen medaille bij NK Achtervolging, elite vrouwen tijdens het Nederlands kampioenschap baanwielrennen. Ze stond op het podium met Mischa Bredewold (1) en Marjolein van ’t Geloof (2).  Ze consolideerde haar goede vorm door op donderdag 28 december het brons te pakken bij de afvalkoers waar ze op het podium eindigde achter de winnares Lorena Wiebes en Marit Raaijmakers.

Juliet Eickhof brons achter Mischa Bredewold en Marjolein van ’t Geloof (onderdeel achtervolging)

Juliet kan inmiddels wel spreken van een erg succesvol seizoen, want zo won ze enkele weken geleden nog twee NK-baantitels – toen ze op het onderdeel omnium Lorena Wiebes opvolgde- en pakte ze een week later de titel achter de derny.  Ook won ze al een stuk eerder, op 30 mei, het goud bij het onderdeel tijdrijden tijdens de Nederlandse studentenkampioenschappen en veroverde ze het zilver op het NK tijdrijden.

Foto’s: Marc Bouwens