Juliet Eickhof heeft vrijdag 29 december bij het NK-baan wielrennen haar derde medaille weten veroveren, nu op het onderdeel puntenkoers. In het zeer sterk bezette deelnemersveld veroverde Juliet het zilver door o.a. de sterk rijdende Lorena Wiebes achter zich te houden. Ze moest haar meerdere erkennen in Maureen Raaijmakers. Het podium was vergelijkbaar met de afvalkoers van donderdag toen ze derde werd achter respectievelijk Lorena en Maureen. Nu was het Lorena die achter Juliet finishte.

Juliet Eickhof met haar zilveren medaille, (v.l.n.r.), op het podium met alle medaille winnaars op het NK-baanwielrennen.

De uitslag van de puntenkoers elite-vrouwen:

  1. Maureen Raaijmakers 38, 2. Juliet Eickhof 29, 3. Lorena Wiebes 22, 4. Marjolein van ’t Geloof 13, 5. Babette van der Wolf 8, 6. Loe van Belle 8, 7. Maaike Brandwat 7, 8. Nina Kessler 7, 9. Nienke Veenhoven, 10. Tessa Dijksman.

Foto’s: Marc Bouwens