Ook voor de jeugd van wielervereniging JEGG-DJR Academy is de kerstvakantie, net als bij de grote kanonnen, de drukste periode in het veldrijden. Zo stonden ze aan de start in Breda en Utrecht en met succes.

Woensdag 27 december koersten Sam van Miert en Art Uithoven in categorie 2 in Breda. Ze moesten op de laatste startrij starten, Sam had een goede start en zat direct bij een peloton. Art had een gaatje te dichten wat hem in de 2e ronde ook lukte. Sam en Art gingen te keer als wilde honden en schoven naar de kop van het peloton en reden de boel volledig uit elkaar. De koplopers werden niet teruggehaald.  Art wist bij de jongens wel de derde plaats te veroveren en Sam viel net buiten het podium met zijn de vierde plaats.

Art Uithoven 3e in Breda

Faas van Mook en Mila Prins verdedigden vrijdag 29 december in de ‘eindejaar-cross’ van wielervereniging Het Stadion in Utrecht de kleuren van JEGG-DJR Academy. Faas kende in jeugdcategorie 2 een superstart en reed als tweede door de eerste bocht. Daarna moest hij door de vele blubber bij het eerste klimmetje afstappen waardoor hij zijn positie verloor. In strijd verwikkeld met andere renner om de 4e plek zakte de moed hem in zijn schoenen, naar eigen zeggen werd hij minder goed benaderd door een vader aan de kant van het parcours waardoor hij erg van slag raakte.

Mila wist in de andere categorie een mooie 3e plaats te veroveren in deze loodzware blubbercross met ook nog eens flink wat klimwerk. Ze heeft gestreden tot de finish en stiekem toch ook genoten ‘Het was een echt cross’, aldus een moegestreden Mila.