De versterking van het team junioren betaalde zich dit weekend al uit door podiumplaatsen in Polen en Duitsland, maar pech speelde som ook een rol. Zo werd Flavio Astolfi in het Luxemburgse Hesperange, bij de junioren (U19), achtste bij het Luxemburgs kampioenschap veldrijden (CX Luxemburg). Als favoriet gestart maar Flavio kreeg te maken met materiaalpech, zoals lek en gebroken ketting waardoor hij aangewezen was op een stevige inhaalrace.

Meer succes was er voor Dominik Krzysków die na een stevige strijd het brons wist te veroveren op het Pools kampioenschap veldrijden bij de junioren (U19).  Hiermee toonde Dominik aan dat hij enorm is gegroeid ten opzichte van vorig jaar, toen hij 10e werd.

In het Duitse Radervormwald was Benedikt Benz de meest succesvolle klepper. Benedikt wist als eerstejaars junior het goud te bemachtigen bij het Duits kampioenschap veldrijden. Enkele weken gelden was hij ook de beste in het Belgische Gullegem. Ian Kings greep net naast het podium en werd vierde.

Miles Liebenberg zette zijn beste beentje voor in een trainingskoers (U23/elite) bij TWC de Kempen. Hij maakte zijn talent duidelijk in de lange sprint naar de finish waar hij als junior het hele veld met overmacht en op een leegloper wist te verslaan.