Hoewel er geen podiumplekken zijn behaald kijken de kleppers met tevredenheid terug op de geleverde prestaties in de diverse jeugdcategorieën. Zaterdag 27 januari was de plaats van handeling de wielerbaan van WSV Emmen. In categorie 1 (tot 8 jaar) reed bij de meisjes Pien Uithoven naar een mooie 5e plaats. In categorie 2 pakte Trisha Baah de twaalfde plaats bij de meisjes: ’Lekker gefietst, was heel zwaar en lastig want ik moest veel lopen in de modder’. Bij de mannen in categorie 2 wist Faas van Mook de zesde plaats te veroveren. Art Uithoven wist ook de top-tien te bereiken en Sam van Miert vocht zich een weg naar een goede klassering en ging achter Art als 11e over de meet.
In categorie 4 verdedigden Tim van Nunen, Teun Smeekens en Seth Witvliet de eer van de vereniging. Tim van Nunen reed de top twintig binnen in een veld van 35 starters:’ Het was een superleuk het NK ik heb genoten ik ben 20e geworden van de 35. Ik vind zelf dat ik goed heb gereden. In de wedstrijd met Teun samen gereden. Iedereen die meedeed heeft het goed gedaan ik heb zelf nog even in uitslag gekeken topprestatie. De looptraining had toch zin’. Seth Witvliet had nog last van zijn verkoudheid. Hij was de afgelopen weken niet fit en ook de hoes zat hem nog in de weg. Zijn start was goed, echter werd hij opgehouden door een valpartij waardoor hij in het achterveld terechtkwam. Op het zware modderige parcours kon hij dankzij een paar sterke looppassages enkele plaatsen opschuiven en wist uiteindelijk als 28e over de streep te komen.

Jens van Baal

In de categorieën vijf en zes was een sterk veld aanwezig die allen gretig waren om de titel in de wacht te slepen. Voor Bram van Dinteren was het in categorie 5 dan ook afzien geblazen, valpartijen en zware modderige omstandigheden zorgden ervoor dat Bram niet verder kwam dan de 45e plaats: ‘Ik vond het zwaar en moeilijk vooral in de modder daar was ik drie keek gevallen. Het was wel heel leuk om mee te maken, volgend jaar weer beter’. Mila Prins kreeg ook te maken hele sterke tegenstanders. De vijfde plaats zat er niet in, maar door haar sterke loopwerk wist ze een mooie 6e plaats te veroveren: ‘Wel een mooi zwaar parcours met veel lopen Ik heb wel genoten en ben dik tevreden’. In categorie 6 kreeg Jens van Baal het flink voor de kiezen. Een veld met heel veel gekende kleppers die hun sporen in het veld al verdiend hebben, was het aan Jens om er een mooie klassering uit te slepen. Uiteindelijk wist hij als 26e over de meet te komen: ‘Ik had toch gehoopt dat er meer inzat’, aldus een minder tevreden Jens.