Het Zuid-Afrikaanse 17-jarige wielertalent bij de junioren, Miles Liebenberg, veroverde vandaag 2 februari het goud bij het Nationaal Kampioenschap van Zuid-Afrika op de individuele tijdrit in Midvaak (SA). Hij won deze individuele tijdrit over 22 kilometer in een tijd van 27 minuten en 23 seconden. Dat betekende dat Miles een gemiddelde snelheid van 48,2 km/u uit zijn benen wist te persen. Daarmee was 29 seconden sneller Adian Claassen die het zilver veroverde. Miles maakt dit wielerseizoen deel uit van de juniorenformatie U19 van wielervereniging JEGG-DJR Academy won onlangs in Nederland een trainingsrit van TWC DE Kempen bij de elite. Maar zijn talent bleek al op de Youth Common Wealth games in augustus ’23 waar hij ook de tijdrit op zijn naam schreef en in het begin van het vorige wielerseizoen reed hij naar een zilveren medaille in de wegwedstrijd bij de Zuid-Afrikaanse kampioenschappen.