Nick Koenis wist afgelopen zaterdag de tweede trainingswedstrijd voor de nieuwelingen bij wielervereniging DRC De Mol in  Dordrecht op zijn naam te schrijven.  Vorige week wist zijn teamgenoot Caiden Jeurissen de eerste rit al op zijn naam te schrijven.  Nick, de tweedejaars nieuweling  uit ’s-Gravenzande, ontsnapte in de tweede helft van de wedstrijd, samen met Robbert Tutuhatunewa, uit het compacte peloton.

‘We hadden direct een mooi gat, dat door mijn ploeggenoten in het peloton perfect werd gecontroleerd,” aldus de 16-jarige Nick.

Achter Nick vormden in de laatste ronde Loek Graafmans en Ties Kruithof nog een treintje om zo de winnaar van vorige week, Caiden Jeurissen, perfect af te zetten voor de sprint om de derde plaats.

Het verloop van de koers en vooral de inzet van het team stemde ploegleider Cas Graafmans dan ook wederom tevreden. “Ook al is winst in trainingswedstrijden niet het doel, het geeft altijd een goed gevoel. Voor mij was ook belangrijk om te zien dat de jongens er invlogen en zich tijdens de wedstrijd niet spaarden. Daar worden ze alleen maar beter van.”