De junioren van JEGG-DJR Academy hebben zich bij de opening van het wielerseizoen in de klassieker Kuurne-Brussel-Kuurne meteen onderscheiden. Met een derde plaats in het ploegenklassement wist de Oosterhoutse wielervereniging zich weer te onderscheiden. Die klassering was te mede te danken aan het  Noorse wielertalent Håkon Øksnes, die bij zijn debuut in het individueel klassement de vijfde plek voor zich wist op te eisen.

De ploegleiders van JEGG-DJR Academy waren met een sterke internationale ploeg, bestaande uit Håkon Øksnes (N), Tomáš Drobný (SK), Patryk Goszczurny (PL), Miles Liebenberg (ZA), Denley van Wijnbergen en Luka Wissink in Kuurne aan de start verschenen voor een zware koers over 122 kilometer over  zeven hellingen en de nodige kasseistroken.

Kuurne-Brussel-Kuurne kent traditioneel een hectisch begin. Tomás, Patryk, Miles, Håkon, Denley en Luka probeerden al vroeg volgens plan  voor en op de Tiegemberg hun slag te slagen. Maar ook in het peloton stond men op scherp. Het was het steeds vechten om vooraan te komen en te blijven. Waaierrijden na de Tiegemberg zat er niet in. Er was te weinig wind om het op de brede baan op weg naar de heuvelzone verder op de kant te trekken. Het peloton bleef groot en reed nerveus. Er waren diverse kleine valpartijen, ook voorin het peloton, waar Luka en Tomás slachtoffer van werden. Zij kwamen terug, maar konden slechts aansluiten in de tweede de groep net nadat het peloton in tweeën was gebroken.

De breuk, zo vroeg in de koers, betekende voor Håkon het juiste moment om met drie medevluchters weg te rijden. Miles zat op het moment van breken iets te ver van achteren. Na ongeveer 50 kilometer konden op de  kasseien van befaamde Kruisberg nog een 3 renners aansluiten en was de beslissende vlucht een feit. Deze zeven bleven weg en verdeelden de prijzen. Håkon liet zien dat hij over goede benen beschikte. Hij schuwde het werk vooraan niet en probeerde iets te vroeg alsnog in de finale weg te rijden van zijn medevluchters. Hij werd teruggehaald en werd 5e in dezelfde tijd als de winnaar Aldo Tailleu (B).

Denley van Wijnbergen volgde op 1:20 van winnaar en werd 21e.  Patryk Goszczurny ging als 25e over de streep. De overige teamgenoten konden na gedane arbeid netjes finishen in het peloton. Luka Wissink werd 65e, Miles Liebenberg (ZA) werd 94e en  Tomáš Drobný (SK) ging als 96e over de meet.

Foto: Het Nieuwsblad (B); Bart Vandenbroucke