Afgelopen zaterdag 24 februari streden ondanks de regen en de wind in de jeugdcategorieën de diverse kleppers om de clubtitels. In deze categorieën kwamen op de hoogste trede van het podium: Morris van Miert, Trisha Baah, Faas van Mook, Sjoerd Seeuws, Teun Smeekens, Bram van Dinteren en Levi van der Kaa.

Bij de nieuwelingen werd  Loek Graafmans de clubkampioen.  Maar strijden tegen je eigen ploeggenoten blijft altijd bijzonder. Toch maakten ook de nieuwelingen er zaterdag 24 februari een mooie strijd van op de Warande. In twee onderdelen, tijdrit en rit in lijn, maakten de 7 man (2 waren er door ziekte afwezig) er een mooie strijd van. Loek Graafmans streek uiteindelijk met de eer. Hij won beide onderdelen, al waren de verschillen klein met de nummers 2, 3 en 4.

“Na de tijdrit wisten we niet hoe het er voor stond.” aldus Graafmans. “Om een open wedstrijd te houden kregen we van de ploegleiding de uitslag niet voor de rit in lijn te horen. Dat maakte de strijd alleen maar mooier. Ik wist dat ik de sprint niet ging winnen en ben daarom in de laatste ronde op het klimmetje weggesprongen. Uiteindelijk reed ik daar precies ver genoeg weg, om in de sprint niet overstoken te worden. Dat ik ook de tijdrit al had gewonnen, maakt e de dag alleen maar mooier, aldus de dolblije Graafmans.”

Dat de strijd spannend was bleek wel uit overige plekken op het podium. Nick Koenis (2de), Caiden Jeurissen, (3de) en Ties Kruithof hadden evenveel punten, maar omdat de rit in lijn doorslag gaf, viel Kruithof er net naast.

De volledige uitslag bij de nieuwelingen
1: Loek Graafmans
2: Nick Koenis
3: Caiden Jeurissen
4: Ties Kruithof
5: Stijn Hoffmans
6: Steijn van der Laarse
7: Tuur de Moor