De tweedejaars nieuweling won het Open Kampioenschap van het Groene Hart op het parkoers van het Goudse Excelsior In Gouda In de wedstrijd waarin nieuwelingen gecombineerd reden met de sportklasse, was de Goudse renner de snelste uit een kopgroep van drie. Kruithof vloog er vanaf de start direct in. Zijn eerste aanval werd echter teniet gedaan. Waarna hij in het directe vervolg de slag leek te missen. “Het was even spannend,” aldus Kruithof. “Ik was net weggeweest toen Melle Meeuwisse wegreed met twee anderen. Daarna probeerde ik het gat te dichten, maar dat lukte niet. Op dat moment sprong Noa Epping naar de kop en leek de wedstrijd voor mij voorbij. Gelukkig kwamen we nog één keer dichterbij, waarna ik de sprong wel kon maken.

Ties Kruithof leidt de kopgroep

Met zijn twee medevluchters reed Ties uiteindelijk driekwart van de wedstrijd vooruit met een voorsprong van maximaal 40 seconden. “Hierdoor moesten we blijven rijden,” legt de dolblije Kruithof verder uit. “Ik merkte in de laatste rondes dat bij de andere twee het beste er wel vanaf was. Daarom durfde ik het in de sprint aan en maakte ik het gelukkig af. Een mooie start van het seizoen en een beloning voor de trainingen deze winter.” Kruithof vervolgd zijn seizoen volgende week in de Omloop Beek. “Ik kijk er naar uit. Vorig jaar heb ik dankzij het mooie programma van JEGG-DJR heel veel geleerd. Daar hoop ik dit jaar van te profiteren.”