De kop is er af, het is weer koers! Met dat gevoel gingen we gisteren weer naar huis. Het was een enerverende dag, leerzaam, bloed zweet en tranen, zoals de wielersport vaak is. Prachtig weer voor een klassieker een beresterk deelnemersveld met de sterkste beloftes (U23) uit Nederland en België. De opdracht was als ploeg voorin rijden en mee-springen in de ontsnappingen. Echter waren er al vanuit het vertrek direct al diverse ontsnappingen. Na een uur koers was al een groep weg met alle grote ploegen, maar zonder JEGG. Er werd de hele dag kneiterhard gereden en in de finale kwam de achtervolgende groep nog tot op 4 seconde. Marijn sprintte nog naar een 38e plek maar daar had zeker meer in gezeten. Hij was al vroeg in de wedstrijd gevallen en had wat problemen daarna met zijn derailleur. In dezelfde valpartij kwam Thomas Baart er minder goed vanaf. Hij viel hard op zijn hoofd en rug. Hij werd afgevoerd op een brancard en ziekenwagen. Daar hebben ze hem gecheckt en bleek hij niks gebroken te hebben. Wel moet hij even een paar dagen rust houden i.v.m. een mogelijke hersenschudding. De uitslag, Marijn Maas 38e, Hidde Swart 45e, Sven Pijnenburg 72e en Tjalle de Bruin 73e.

met dank aan Jeroen van Gisbergen