De Ster van Zwolle, afgelopen zaterdag 2 maart,  was zoals bekend weer een hele pittige koers. Vooral omdat onze renners moesten opboksen tegen een groot peloton bestaande uit hele en halve profs van de continentale ploegen zoals TDT Unibet (Toer de Tietema), BEAT, Metec en VolkerWessels. Er werd vanaf de start volle bak gas gegeven, en dat bleef zo de hele koers. Na de passage op de Luttenberg stond de wind gunstig en brak het hele veld open. Twee van onze renners kregen op dat (ongunstige) moment te maken met pech: Swen Vonk viel op ongelukkige wijze (gelukkig zonder veel erg) en Sven Pijnenburg reed lek. Zij raakten, met het op hol geslagen peloton, daardoor zo ver achterop dat de koers voor hen gedaan was. Tom Smeets, Tjalle de Bruin en Friso Wildt streden op hun beurt naar eigen vermogen, maar raakten achterin de wedstrijd verzeild en werden uit koers gehaald. Niels Brinkman, eerstejaars belofte in z’n eerste wedstrijd, heeft tot 150km meegereden in de waaier waarin hij belandde. Vlak voor de echt diepe finale werd zijn groep ook uit de wedstrijd gehaald. Een keurige prestatie en heel veel ervaring opgedaan! Jasper de Laat, onze nestor, knokte lang mee met de besten, maar moest in de finale het hoofd buigen. Hij reed de koers wel uit, als een van de weinige clubrenners. Dat is een heel mooie prestatie in dit veld.