Afgelopen zondag (3 maart) veroverde Marijn Maas de tweede plaats in het bergklassement in de ‘Ronde van Limburg U23 Road Series. Marijn reed in het begin attent tussen de sterke vertegenwoordiging continentale ploegen als Soudal-Quickstep, Lotto DSTNY en Parkhotel Valkenburg.  Hij plaatste na 10 kilometer een sterke demarrage  in de klim op de Maasberg en pakte  in de afdeling al meteen een minuut voorsprong. Boven op de Keuterberg liep deze voorsprong al uit naar een minuut en tien seconden.

Gestaag kon hij zijn voorsprong uitbouwen naar anderhalve minuut en ging zo richting de Adsteeg in Beek. Toen besloot men in het peloton dat het toch tijd werd om Marijn terug te halen. Een eerste groep van 12 renners wist de aansluiting te maken. Ondertussen was Sven Pijnenburg ook steeds voorin bezig om eventuele vluchtpogingen te neutraliseren. Uiteindelijk kwam het hele veld weer samen teruggepakt. Tjalle de Bruijn werd halverwege materiaalpech en moest van fiets wisselen op een cruciaal moment toen het klimwerk weer serieus werd. Tjalle wist zich weer via de volgauto’s terug te knokken in het peloton. Hidde Swart en Geert Frijters waren door de vele breuken die in het peloton ontstonden op de Limburgse heuvels te ver achterop geraakt en werden uit koers uitgehaald.

In de voorlaatste ronde wisten Marijn en Sven mee te gaan in de kopgroep die de dans in de finale kon bepalen. In de finale wist een illuster viertal renners van  bekende continentale ploegen aan de greep van het peloton te ontsnappen. De wedstrijd zou uiteindelijk dan toch beslist gaan worden in een sprint bergop in de Adsteeg in Beek tussen de drie Belgische koplopers Jarno Widar (Lotto), Viktor Soenens (Soudal) en Joppe Heremans (Soudal), die ook in die volgorde over de meet kwamen.

Het heldhaftige avontuur van Marijn leverde hem genoeg punten op de tweede plaatst in het bergklassement te veroveren. Met deze vroeg vlucht en de zware inspanning wist hij toch nog naar een 13e plaats te sprinten. Sven Pijnenburg zag zijn inspanningen beloond met een 58e stek en ook Tjalle wist zich in het eerste peloton te handhaven en ging als 47e over de meet.

Foto boven: Marijn Maas al met 1 minuut en10 seconden op voorsprong op de Keuterberg in de Ronde van Limburg (U23 Road Series).