De kleppers van JEGG-DJR Academy kregen het in de kasseienomloop in het Drentse Exloo afgelopen zaterdag (9 februari) zwaar voor de kiezen. De 144 kilometer lange koers werd getekend door twee kasseienstroken van in totaal 16 kilometer en de stevige wind. Met als gevolg dat zowat vanaf de start het peloton in stukken brak en er een slijtageslag ontstond die zorgde voor veel lekke banden en ander ongemak.

Tjalle de Bruijn op de kasseien

Marijn Maas sleurt aan het peloton

Hidde Swart kon heel lang mee in de eerste groep in een sterk deelnemersveld met continentale ploegen.  Marijn Maas miste de slag met de eerste groep en finishte uiteindelijk als 33e. Hidde zag zijn inspanning beloond met een 48e plaats. Thomas Baart weer fit na zijn crash in Brussel-Opwijk kreeg pech met zijn nieuwe fiets. Swen Vonk en Tjalle de Bruin reden lek.

De Kasseienomloop van Exloo werd gewonnen door Elmar Abma (VolkerWessels) die in de finale naar de kopgroep reed, ging erop en erover en kwam met acht seconden voorsprong solo over de finish.

Foto’s: Marloes Hoekema