In de sterk bezette Dorpenomloop van Rucphen voor de elite en belofte, hadden de renners van JEGG-DJR Academy naast de sportieve uitdaging ook te maken met de nodige malheur. Een viertal val partijen maakten een eind aan de hoge sportieve verwachtingen. Sven Peijnenburg en Marijn Maas waren bij de les en wisten zich in de voorste gelederen van het gesloten peloton te handhaven. Marijn was al vroeg betrokken bij een valpartij en kon ondanks averij aan hand en knie de strijd enigszins gehavend voortzetten zo toch nog aansluiting vinden bij het peloton. Het peloton bleef, vanwege de kans op waaiers, breed-uitwaaierend bij elkaar voortsuizen over de soms smallere wegen en slechte zijstroken die uitnodigden tot riskante inhaalacties. En zo raakt in het verloop van de koers ook Niels Brinkman bij een valpartij betrokken en halverwege koers konden Tom Smeets en wat later Sven Vonk de vele valpartijen niet ontwijken en maakten kennis met het asfalt. Tjalle de Bruin wist overeind te blijven in een naar de finale toe steeds zenuwachtig wordend rennersveld. Zeker toen ploegen hun sprinters naar voren gingen brengen en uiteindelijke sprintte een grote groep om de winst in het Brabantse Rucphen en Johan Dorussen (DSM) voor Huub Arntz (WRT) en de Deen Henrik Pedersen.

Sven Peijnenburg finishte in als 31e in het peloton dat in dezelfde tijd als de winnaar over de meet kwam. Marijn Maas ging in het tweede peloton op 14 seconden van het eerste peloton als 63e over streep. Tjalle de Bruin finishste als de nummer 90.  Niels Brinkman en Tom Smeets konden net als debutant Robin van Oorschot, die in de finale moest lossen, de wedstrijd niet uitrijden.

De Dorpenomloop in Rucphen was in het kader van de Holland Cup de eerste in een reeks van zes. De overige vijf koersen zijn de Arnold Wallaard Memorial (13 april), de Ronde van Overijssel (4 mei), de VDL Groep Omloop der Kempen (25 mei), de Midden-Brabant Poort Omloop (30 juni) en de Ronde van de Achterhoek (25 augustus).