Op een koud en vooral erg  winderig parcours was de jeugd van JEGG-DJR Academy afgelopen zondag 24 maart present in Maasbracht. In categorie 2 vertrok Faas na een minder geslaagde start op avontuur naar de voorste linies. Maar een lastige bocht en volle bak wind waren in zijn voordeel en kon hij bij de kop van de wedstrijd geraken. Met zijn vijven reden ze de finale en moest de sprint uitkomst brengen. Faas merkte toch dat de inhaalrace hem energie had gekost en kon hij desondanks in de sprint de derde plaats opeisen.

Finn Klaus en Levi van der Kaa reden hun eerste wedstrijd van het seizoen in categorie 6. Beide moesten, in een veld van 34 renners, vertrekken vanaf de laatste startrij. En in de 2e ronde kwam er een eerste aanval  toen ze net de aansluiting kregen en de strijd voor het podium al uitzicht was.  Toch leek aanvankelijk dat de kloof naar de vijf koplopers nog te dichten was en Levi probeerde vier rondes voor het einde de oversteek te maken. De sterke wind en de sterke kopgroep verhinderden dat. Levi kwam uiteindelijk als nummer 7 over de meet en Finn die twee weken nog een trainingsrit in Dordrecht op zijn naam schreef toonde vormbehoud maar moest zich tevredenstellen met een 16e plek.