De eliterenners van JEGG-DJR Academy kenden net als hun collega’s in het profpeloton een weekend vol koers. Zondag wist Marijn Maas een vijfde plaats te bemachtigen in Huijbergen en miste Tom Smeets op een haar na het podium in Schoonderlogt. Maar het zwaartepunt lag toch op de zaterdag -23 maart- want daar traden de kleppers van JEGG-DJR Academy aan in de Wim Hendriks Trofee, een klassieker in de Road Series U23, met start en finish in Koewacht. Het parcours van ruim 170 kilometer, getekend door kasseistroken, smalle wegen en vooral wind, bood vanaf de start meteen het decor van een langgerekt lint waardoor het moeilijk was om vooraan te komen. Zeker omdat JEGG-DJR Academy door lege stiften bij het intekenen achter in het veld moest starten.

Nadat het peloton de eerste 10 kilometer achter zich had tekenden zich door de wind de eerste waaiers en door de inhaalpogingen op de smalle wegen ontstonden er al vroeg valpartijen waar Hidde Swart het slachtoffer van werd en ook Giel de Geus die debuteerde in deze Road Series U23. Giel kwam zo in het achterveld terecht en moest uiteindelijk lossen.

Thomas Baart wist zijn goede startpositie te benutten en zat in de achtervolgende groep op de kopgroep van acht vluchters die in de kraag gegrepen werden. Marijn Maas, Sven Peijnenburg en Tjalle de Bruin organiseerden in een 4e groep een lange achtervolging. Ze zaten er de hele tijd vlak achter. Lang was het verschil tussen groep 1 en 4 slechts 1,30 tot 1,50. Uiteindelijk sloten ze aan bij groep 3 en maakte Marijn in een zeer sterke achtervolging nog bijna de aansluiting met de 2e groep en finishte uiteindelijk als 28e. Thomas Baart finishte na een sterke race als 36e, Tjalle de Bruin en Sven Pijnenburg gingen respectievelijk als 45e en 48e over de meet. In het ploegenklassement staat JEGG-DJR Academy nu op de 13e plaats. De Belg Lars Vanden Heede (Soudal-Quickstep Devo Team) wist de Wim Hendriks Trofee op zijn naam te schrijven.

In Schoonderlogt (zondag 24 maart) leek Tom Smeets tijdens de koers, die geteisterd werd door regen, hagelbuien en veel wind, de sterkste in en kopgroep van zes. De ploeg Diftar/Ijsselstreek die met drie renners de kopgroep bevolkten wisten in de sprint de prijzen weg te kapen voor de neus van Tom.

Tom Smeets leidt de kopgroep in Schoonderlogt (Foto: Jeroen van Gisbergen)

Volgende week zijn er geen klassiekers en is het even rust voor de week erop (6 april). Dan zijn de renners van JEGG-DJR Academy aanwezig in de Omloop van de Braakman in het kader van de topcompetitie en de Zuiderzeeronde voor de eerste wedstrijd in de clubcompetitie.

Galerei WTH (Foto’s: Jeroen van Gisbergen)