Voor de dames van JEGG-DJR Academy stond zondag 24 maart in Koewacht de tweede wedstrijd in Woman Cycling Series op het programma. Deze tweede etappe in de Wim Hendriks Trofee kende net als bij de elite een dag eerder veel wind, kasseien, smalle wegen en nu ook nog forse regenbuien en dat leverde het nodige strijdgewoel op in de 110 kilometer af te leggen koers.

Een nerveuze start, want geen neutralisatie, zorgde voor vroeg geduw en gedrang. Een valpartij was onvermijdelijk waarna het peloton brak en een grote groep de aansluiting niet meer kon realiseren. De eerste kasseienstrook werd bereikt na 20 kilometer met alles op een lint en smalle wegen die het inhalen in de weg stonden. Zodoende kon het peloton de aansluiting met de kopgroep van 12 rensters niet meer maken. Noor Dekker (Serooskerke) wist vanuit het peloton met een forse versnelling op één van de laatste stroken nog wat te forceren en wist met een groep van zes weg te rijden. In de sprint om de 13e plaats kwam ze wat vroeg op kop maar wist nog een mooie 16e plek uit het vuur te slepen. In het tussenklassement van de WCS staat Noor nu op de 20e plaats.

Miranda Bik wist zich in de vele waaiers te handhaven ging als 58e over de finish. De Nijmeegse Vera Tieleman (MTD) liet het niet op een sprint aankomen en kwam solo met een voorsprong van 12 seconden als eerste over de meet. In het ploegenklassement hebben de vrouwen van JEGG-DJR Academy nu de 16e plaats weten binnen te halen.
De rust is nog even weg want komende zaterdag 30 maart staat in Limburg de Volta NXT classic op het programma. Een klimkoers over 119 kilometer met start en finish in Eijsden.

Foto’s van WHT door Chris Verbogt: