Mark Mandemaker van de Oosterhoutse wielervereniging JEGG-DJR Academy zegevierde zaterdag 30 maart bij de junioren in de Ronde van de Uithof in Den Haag.
Geteisterd door buien en een nat wegdek, moest er 60 kilometer worden weggetrapt in de Ronde van de Uithof voor junioren in Den Haag. Door de gladheid werd het parcours van 1,5 km ingekort tot rondes van 1 kilometer. Dat betekende een koers met 60 rondjes op een kletsnat asfaltparcours. Vanaf het begin van de koers zag het met paraplu’s gewapende publiek de Mark voorin de wedstrijd. ‘Mijn plan was om gewoon lekker te koersen, erin vliegen en plezier maken’, zo vertelde Mark Mandemaker na afloop.

Mark ging op 5 kilometer voor de finish in de aanval, liet peloton achter zich en reed solo naar de zege. Een mooie beloning voor het harde werken na een periode van veel pech. ‘Hier ben ik enorm blij mee!’, aldus Mark. Bob Overdevest won de sprint van het achtervolgende peloton en finishte met een 3e plaats. Zo was het bijna een compleet podium voor de junioren van JEGG-DJR Academy.