Op het parcours in het Tom Dumoulin BIKE PARK in Sittard kregen, op 2e Paasdag, de jeugdcategorieën van JEGG-DJR Academy een heuse kasseienklassieker voor de kiezen. Pien Uithoven debuteerde in categorie 1 bij de Kasseien Cup in Sittard. Met 350 m aan kasseien en een pittige klim was het een zware koers waarbij Pien als 15e over de streep wist te komen. Haar broer, Art Uithoven, reed in categorie 2 in Sittard zijn eerste koers van het seizoen en pakte nog voor de eerste bocht de koppositie. De eerste passage van de kasseienstrook begon hij dan ook op kop en besloot hij flink aan de boom te schudden waardoor alleen de nationaal kampioen en eeuwige rivaal, Huib van Spreeuwel, hem kon volgen. Net voor de top van de klim kwam deze er echter overheen en pakte gelijk een kleine voorsprong die hij iedere ronde iets uitbouwde. Art wist zijn 2e plaats vervolgens tot aan de finish vast te houden en zo zijn eerste podiumplaats van het seizoen binnen te slepen. Sam van Miert moest de koers voortijdig beëindigen.
In categorie 3 reed Ethan Jansen naar een plaatsje binnen de toptwintig en ging als 19e over de meet. Seth Witvliet en Owen Pieper deden hun best in categorie 4. Seth wist in de toptwintig te eindigen met een 17e plaats en Owen kwam als 22e over de streep. In categorie 5 was er sprake van snelle koers met 41 deelnemers en leek het een geschikte koers, want kasseien, voor Mila Prins. Mila reed een hele sterke wedstrijd. Ze vloog over de kasseien iedereen voorbij met een topsnelheid van boven de 44 km per uur maar het klimmetje vond ze erg zwaar. Daar moest ze de eerste groep ook helaas laten lopen. Maar ze bleef strijden in de tweede grote groep en kwam uiteindelijk als 17e van de 41 over de finish. Bram van Dinteren eindigde in het achterveld op een 37e plaats.

In categorie 6 waren de tenoren Finn Klaus en Levi van der Kaa namens JEGG-DJR Academy de smaakmakers op het Tom Dumoulin BIKE PARK. Een startveld met 34 renners en Finn en Levi stonden achteraan op de tweede startrij. Na het startsignaal was het meteen vol gas van start en konden 2 vluchters op avontuur. Finn en Levi wisten wat hun te doen stond en dapper reden ze alle gaten dicht in het verbrokkelde peloton. Finn kreeg in de vierde ronde ernstig materiaalpech en moest de koers verlaten. Levi kon zijn inhaalrace voortzetten en sprong van groepje naar groepje en kreeg de twee vroege vluchters in het vizier. Met nog 1 ronde te gaan werd de finale ingezet en wist Levi heel knap de sprint van de achtervolgend groepje te winnen en pakt zo zijn podium met een zwaarbevochten derde plaats.

Sprinten naar plek 3

Mountainbiker Jens van Baal van JEGG-DJR Academy heeft afgelopen zaterdag 30 maart de Zwiep Scott Cup LJC (mountainbike) in Oldenzaal gereden. De loting was iets beter dan de vorige keer. Hij stond halverwege het deelnemersveld van 36 renners aan de start. Helaas kreeg Jens in de eerste ronde 3x te maken met een aflopende ketting. Maar Jens wist nog prima terug te vechten en finishte in de toptwintig en kwam al 20e over de streep.