Afgelopen weekend werd er veel gekoerst. In de Limburgse heuvels kregen we tijdens de Volta NXT Classic door teamwerk en goed positioneren één renster mee in de kopgroep. Tijdens deze loodzware koers werd er onder andere door SD Worx hard doorgetrokken en zodoende werd het volledige peloton uit koers gehaald. Yvonne wist zich goed te handhaven en sprintte zo naar de 17e plek! Een fantastische prestatie.

Ondertussen reden we ook de Ronde van de Lichtmis (als onderdeel van Promobility Ladies Cycling Circuit). Een aanwakkerende wind in combinatie met smalle polderwegen zorgden er al snel voor dat het peloton op een lint getrokken werd. Na amper een paar km gekoerst te hebben, ontstonden er al meerdere groepen. De tweede groep, met 3 rensters van JEGG-DJR, wist door goede samenwerking de kopgroep nog aan te tikken. Helaas bleef het bij aantikken, en moest deze groep weer in de achtervolging voor het resterende deel van de wedstrijd. In de laatste ronde werd er nog gestreden voor een korte uitslag en werden er verschillende aanvallen geplaatst. Hierdoor sprintte Julia Besselsen als 24e over de streep en volgden Amber van Oort (29e) en Bregje van Dortmont (33e) kort daarna.

Daarna was het op zondag in Oploo en maandag in Gerwen nog tijd voor koers. Ook hier hebben we goed samengewerkt en ons laten zien in de koers. Zo heeft het team weer de nodige koerskilometers in de benen.

Next –> Zuiderzeeronde (topcompetitie) op 6 april.