Luka Wissink pakte zondag 7 april met zijn overwinning in het Belgische Zoutleeuw na Bad Driburg binnen een week zijn tweede zege bij de junioren. De junior van JEGG-DJR Academy revancheerde zich zo voor zijn vierde plek afgelopen zaterdag in Hakendover waar zijn ploeggenoot Senne Brys derde werd.

Luka ging  ongeveer anderhalve ronde voor het eind in volle finale aan de haal en kwam solo over de meet op enkele seconden gevolgd door de Belg Brend Van Aerschot die meende dat Luka veel sneller was dan de officiële tijdwaarneming aangaf. ‘Hij werd  in de officiële uitslag  in dezelfde tijd geplaatst als wij, maar volgens mij was hij toch seconden vlugger’, aldus de respectvolle nummer twee.

Luka verwoordde zijn succesvolle revanche op zijn vierde plaats in Hakendover met de woorden; ‘Daar zat ik in de eerste ronde met Senne (Senne Brys van JEGG-DJR Academy, red.) in de aanval, maar het peloton was attent en tegen de tijd dat het finale werd was bij mij het beste weg. Gelukkig kon ik me hier vandaag revancheren door in de finale op tijd voor de aanval te kiezen’.

Foto: Toon Rekkers/JEGG-DJR Academy