Zaterdag 13 april stonden Max Fitzgerald, Mark Mandemaker, Ruud Junior Nagengast, Aron van Vugt en Ties Wagenaar van JEGG-DJR Academy aan de start van de 2e wedstrijd in de Topcompetitie. En klassieker voor junioren over 111 km met 4 grote en 2 kleine ronden, door de polders rondom Meerkerk en Noordeloos en vooral met de Lekdijk als scherprechter.
De junioren reden attent voorin, wegkomen was lastig. Het was vooral achteraan waar de renners er af wapperden. Na 40 km wedstrijd was er een valpartij met daarbij Ties Wagenaar. Helaas kon hij niet verder wegens een breuk in zijn kaak waaraan hij wellicht geopereerd zou moeten worden.
De eerste aanval ontstond zo rond wedstrijdkilometer 85 km ontstond er plots een breuk in het peloton en ging een man of 30 op avontuur. De renners van JEGG-DJR Academy leken de slag te hebben gemist. Alle alarmbellen gingen rinkelen en het gat van 15 seconden werd snel gedicht.
Bij de nadering van de finale plaatse Ruud Junior, een kilometer of 8 voor het einde, een demarrage Het peloton was alert en verijdelde deze poging. Daarom bij het ingaan van de finale alle pijlen gericht op de sprint van Max Fitzgerald voor plek 2 aangezien de latere winnaar, Collin Westbroek, er alleen vandoor was gegaan.
Door de poging om ook deze man te achterhalen lag de snelheid van het peloton en werden de sprinters naar voren gehaald en helaas in de laatste kilometers was er plots voorin het peloton een valpartij waar 3 man achter zaten en de kaarten plots anders geschud waren. Ruud Junior omzeilde de val en sprintte vervolgens naar een mooie 2e plaats achter winnaar Collin Westbroek in deze snelle klassieker (ruim 46 km/u gemiddeld).