In de loodzware Bergomloop van Simpelveld in het kader van de KNWU-clubcompetitie wist het eliteteam van JEGG-DJR Academy met onder andere een derde plek voor Marijn Maas de leiding te pakken in het dagklassement van de KNWU Clubcompetitie. Sven Pijnenburg pakte net naast het podium en werd vierde, maar dat was goed genoeg om de leiding in het jongerenklassement van de dagploegenklassement van de KNWU-clubcompetitie te pakken.

Marijn reed de hele koers attent mee in een kopgroep van 3 renners. Daarachter ontstond een achtervolgend groepje van vier renners met Sven Pijnenburg. In de finale kwamen ze samen. Op de laatste klim sprong  de later winnaar weg, werd er naar elkaar gekeken en konden Marijn en Sven  niet mee springen.  Tjalle de Bruin reed de top tien binnen en werd 9e, Jasper de Laat 12e, Thomas Baart 31e en Maciej Banaszak  eindigde als 34e.

 

Foto’s van Jeroen van Gisbergen: