Yvonne de Vet veroverde afgelopen zondag de zilveren UCI-medaille zondag in de Gravel Fondo Limburg in Valkenburg. Met deze tweede plek, achter de favoriet en winnares Vyne van der Schoot, wist Yvonne zich rechtstreeks te plaatsen voor het UCI Gravel Wereldkampioenschap 2024 in oktober in Leuven (B).

(foto’s: Marloes Hoekema)

Om dit te bereiken, reed Yvonne de graveltrack van 105 kilometer in een tijd van 3:36:32. Hetgeen neerkwam op een gemiddelde snelheid van 28,565 kilometer per uur.

Gracia Orlová (CZ)

Na vier van de 5 etappes waren de dames in de Gracia Orlová  (UCI 2.2) nog met de volledige ploeg in koers. De 2 kopvrouwen deden mee in het klassement  en Noor Dekker werd uiteindelijk 23e en Sophie van der Most ging als 30e over de meet. De Garcia Orlová was een koers tussen de profs en dit resultaat werd bereikt door het  fantastische ploegenwerk van Violinde, Lieske, Miranda en Amber.