Daarnaast vierde de rest van de jeugd van JEGG-DJR Academy ook een tweede plaats voor Art Uithoven en podiumplaatsen voor Faas van Mook, Levi van der Kaa en Morris van Miert in de ‘To Build Mini Acht van Chaam’.

Mila Prins wist afgelopen zaterdag 27 april  in categorie 5 bij de meisjes de To Build  Mini Acht van Chaam op haar naam te schrijven.  Voor Mila was het een lastige race omdat ze last had van buikkrampen. In het begin werd ze gelost en kwam bijna een straatlengte  achter op de koplopers. Uiteindelijk reed  ze heel knap op karakter terug naar peloton waar 4 renners weg waren gereden. In een de op een na laatste ronde plaatste ze nog  een demarrage  voor de  5e plek in het overalklassement. Maar ze werd teruggehaald en  werd zo eerste bij de  meisjes en 11e overal.

In categorie een wist Pien Uithoven na een wat mindere start toch nog als zesde bij de meisjes te finishen. In categorie twee waren de podiumkandidaten Art Uithoven en Faas van Mook weer van de partij. Maar het werd een strijd zoals verwacht tussen hen en de Nederlands Kampioen Huib van Spreuwel, die dit seizoen de dominantie van JEGG-DJR Academy steeds op proef weet te stellen. Art wist met een achtervolging over meerdere ronden een uitlooppoging van Huib van Spreuwel te neutraliseren. In de laatste ronde probeerde Art de sprint nog te ontlopen maar hij werd teruggehaald en in de sprint toch weer naar de 2e plaats verwezen en Faas werd derde. Sam van Miert kende een goede start, maar zijn ploegmaats Art en Faas maakten in hun jacht op de ereprijzen de wedstrijd hard, maar Sam wist toch de vierde plaats te bereiken. Trisha Baah heeft haar best gedaan, door de straten en bochten kende ze een moeilijke race en kwam ze met een 4e plaats net niet op het podium bij de meisjes.

Ethan Jansen reed in Chaam in categorie drie geen fijne wedstrijd, een slechte start en daarna de hele race regen. Hij werd uiteindelijk 15e.  Sjoerd Seeuws werd 16de. Hij had nog wel tegen een hek aangereden in een binnenbocht maar gelukkig wel recht gebleven. Hij vond het wel leuk rijden op zo’n straatparcours maar wel moeilijk. Levi van der Kaa had een goede start en in de 1e ronde ging het tempo snel omhoog. Ze waren meteen met 5 renners weg. Na een paar rondjes zijn er 2 vertrokken en bleef Levi met 2 andere achter. De sprint voor de 3e plaats in categorie 6 heeft Levi gewonnen. Jamie  Cornelis reed in Chaam een thuiswedstrijd. Na zijn operatie was dit zijn 2de wedstrijd. Ze gingen meteen hard van start maar kon het niet bijhouden. Hij heeft er zijn eigen wedstrijd van gemaakt en de wedstrijd lekker uitgereden en kwam als 19e over de meet.

Dikke bandenrace:

Morris van Miert  en Julian de Peinder reden  mee in de dikke banden race tijdens de Mini Acht van Chaam. Ze hadden een prima start. Morris zat in de eerste bocht bij een valpartij. Na dit oponthoud heeft hij de aanval weer ingezet en is hij uiteindelijk superknap 3e geworden van de 15 deelnemers in totaal. Julian de Peinder kwam  net achter zijn kopman Morris als 4e over de meet.

Jeugd Kasseiencriterium Eijsden 2024:

In het kasseien criterium, zondag 28 april  in Eijsden stond Ethan na de Mini-acht van Chaam te hebben gereden aan de start van het kasseiencriterium van Eijsden. Hij was daar flink op dreef en fietste op de stenen van Eijsden naar een achtste plaats overall en een knappe vierde plaats bij de jongens.

Owen Pieper heeft ook in Eijsden gereden in categorie 4. Hij vond het een zware rit en is 14e geworden.

Ook Levi van der Kaa en Finn Klaus waren van de partij in categorie 6 in Eijsden. Levi had zijn zinnen gezet op deze kasseienklassieker en in de eerste ronde met vijf medevluchters op avontuur gegaan. Hij verkeerde in het gezelschap van  Jens Dekkers en Lucas Blom, die hem de dag eerder al waren voorgegaan in Chaam. Finn voelde zich niet topfit en moest de snelle mannen laten gaan. De winnaar Jens Dekkers wist solo over de meet te gaan en was de rest van de kopgroep aangewezen op een sprint voor plek nummer twee. Levi wist zijn wiel als de nummer 5 over de finish te drukken. Finn werd verdienstelijk 15e.