Japser de Laat heeft zondag (5mei)  de Ronde van Standaardbuiten gewonnen. Het was voor Jasper de tweede zege, want in 2021 wist hij de Standdaardbuiten ook al op zijn naam te schrijven.

Hieronder een deel van het wedstrijdverslag, door Hans Kulk, in BN de Stem:

Jubileumeditie Ronde van Standdaarbuiten blijkt een feestje voor de dertigers, met Jasper de Laat op kop

Jasper de Laat (30) heeft op Bevrijdingsdag de 75ste editie van de Ronde van Standdaarbuiten gewonnen. In de jubileumeditie van deze ronde bleef hij zijn drie medevluchters nipt voor. Ook in 2021, toen er na corona weer gekoerst mocht worden, won hij. ,,Dit parkoers ligt mij kennelijk.”

auteur: Hans Kulk 05-05-24, 19:51

Vermoeid en bezweet nam Jasper de Laat na afloop van de Ronde van Standdaarbuiten de felicitaties in ontvangst. De 30-jarige wielrenner uit Son en Breugel had zojuist de jubileumeditie, de ronde werd voor de 75e keer verreden, in een sprint met drie medevluchters op zijn naam geschreven. Koos Jeroen Kers (tweede), Sjors Handgraaf (derde) en Nick van der Lijke Zijlaard (vierde) bleven beteuterd achter.

,,Het is hier mijn tweede overwinning in drie jaar”, vertelde de nog altijd hijgende De Laat. ,,Ook in 2021, toen er na corona eindelijk weer gekoerst mocht worden, kwam ik als eerste over de meet. Dit parkoers ligt mij kennelijk.” Met zijn dertig jaar was De Laat de jongste renner in de kopgroep. ,,Het peloton wordt steeds jonger, maar de dertigers deden het vandaag. Mooi toch?’’

Uitslag: 1. Jasper de Laat, 2. Koos Jeroen Kers, 3. Sjors Handgraaf, 4. Nick van der Lijke Zijlaard, 5. Quinten Veling, 6. Perry Frijters, 7. Sten Verzijl, 8. Thomas Verdonck, 9. Raymond Kreder, 10. Igor Baars.

Jasper de Laat sprint Standaardbuiten/ Foto: Johan Wouters/Pix4Profs