Marijn Maas van JEGG-DJR Academy wist in deze  Zeeuwse klassieker over drie etappes in twee dagen in een sterk bezet veld met jonge profs in U23  Road Series, de vierde plaats in het kasseienklassement binnen te halen. Marijn had dit te danken aan zijn sterke optreden op de tweede dag toen hij in de tijdrit (13,7km) in Sas van Gent 13e werd en in de etappe van Sas van Gent naar  Philippine over 18 kasseistroken en veel wind, wist Marijn met een eindsprint als 8e over de streep te komen. Hiermee verbeterde hij zijn klassementen na de 25e plaats in de openingsetappe van vrijdag in Terneuzen. Naast de vierde plaats in het kasseienklassement, reed hij ook de top tien van het algemeen klassement binnen met een 8e plaats.

Niels Brinkman, het 18-jarige Groningse talent wist zich, ondanks de eindexamenperiode en een moeizame reis vanuit zijn woonplaats Groningen vrijdag  en aansluitende een zware openingsrit, in de tijdrit veelbelovend naar een 36e klassering.

Dat het hectisch koersen voor de U23 kleppers van JEGG-DJR Academy zou worden  was vooraf bekend. Marijn kon rekenen op zijn ploegmaats de Australiër en debutant  James Forbes, Sven Pijnenburg, Thomas Baart, Niels Brinkman en Tjalle de Bruin. In de eerste etappe kwam na Marijn (25e), James Forbes als 29e over de streep. Sven wist als 52e zijn wiel over de meet te drukken, Thomas werd 74e en Tjalle wist als de nummer 115 over de meet.

Hieronder de wedstrijdimpressie van ploegleider Jeroen van  Gisbergen zelf:

Zaterdagochtend  3 mei stond de individuele  tijdrit op het programma. De tijdritfiets voor James was helaas niet meer op tijd klaar dus hij reed op zijn normale wegfiets en finishte daardoor op een 114e plek. Sven moest helaas ook op zijn gewone fiets zonder dichte wielen rijden, nadat hij al gelijk na de start van fiets moest wisselen! Reed daarna nog best goeie tijdrit maar finishte als 96e. Tjalle reed helemaal niet zo slecht maar had zelf veel hogere verwachtingen, hij finishte als 53e. Thomas Baart had maagproblemen en is niet meer gestart.

Dan de laatste dag van Sas van Gent naar Philippine met 18 kasseienstroken! Er stond een harde wind en het ging gelijk in groepen! Sven miste helaas de slag, Niels ging lang mee maar kwam uiteindelijk in een groep die de laatste plaatselijke ronde uit koers werd gehaald. En dan James Forbes, net over uit Australië maakte een sterke indruk in het beloften weekend. Reed goed mee en kon zich goed handhaven in zijn eerste grote koers voor het JEGG-DJR team

Marijn reed een sterke laatste etappe door de hele dag in de eerste waaier mee te zitten! Hij pakte ook nog wat punten in de tussensprints en probeerde in de finale ook nog een keer weg te rijden. Uiteindelijk sprint hij in de laatste etappe naar een 8e plek en eindigde in het kasseienklassement 4e en in het algemeen klassement ook 8e!

Grote complimenten aan het team en in het bijzonder ook grote dank aan de ouders die zeer behulpzaam en supporterend zijn! Zo verzorgde de familie Baart (Mark en Nicole) de spaghetti na en tussen de ritten.

(foto’s: Sportfoto.nl)