De jeugdrenners van JEGG-DJR Academy hadden weer een druk weekend. Zaterdag reden ze in Mechelen (B) en zondag stonden ze weer aan de start in de Ronde van Standaardbuiten.

In de Dikke Bandenrace afgelopen zondag in Standaard buiten had  Morris van Miert na de Mini8-van-Chaam de smaak te pakken en stond scherp aan de start bij de Dikke Banden race (7-8-jarigen) tijdens het criterium in Standdaarbuiten. Met een prima start pakte hij meteen de leiding en deze liet hij niet los. Hij kwam als eerste over de meet. Julian de Peinder reed bij Morris mee met de dikke bandenrace en eindigde op de 4e plek.

In de Kleeberg Challenge in het Belgische Mechelen zaterdag 4 mei reed Owen Pieper  een pittige koers en ging als 19e over de meet. In categorie 6 waren Levi van der Kaa, Milou van Oord en Finn Klaus de kanshebbers van JEGG-DJR Academy voor de prijzen. Een mooie koers met 41 starters, een klim van 1 kilometer over acht rondes. Voor Levi van der Kaa was de spanning erg hoog, natte weg, smalle weg en toen werd hij ook nog als laatste opgesteld. Gelukkig bij de 1e doorkomst zat hij al met een 6 renners vooruit. Met z’n zessen hebben ze lekker gereden, bij de laatste ronde voor de klim was het dringen, Levi kwam als eerste de bocht door en trok meteen de sprint aan voor de 2e plaats. Finn Klaus kwam als 16e over de meet. Milou van Oord  had een goede start en materiaalpech, maar Milou zette door en kwam als vijfde over de meet bij e meisjes.

In de Ronde van Standaardbuiten debuteerde Noomi Pieper in categorie 1 en werd vierde bij de meisjes. Pien Uithoven had de smaak te pakken en koerste voortvarend op haar allereerste podiumplaats af met een tweede plaats.

In categorie reed  Sam van Miert een goed criterium in Standaardbuiten. Hij had een super start en was als eerste weg. Met een mooie kopgroep samen met Art Uithoven en Faas van Mook gingen de mannen weg en sloegen met 5 man een mooi gat met de overige 10 deelnemers. Er werd stevig doorgereden maar de kopgroep hield stand. Art werd 3e omdat te hard moest remmen in de laatste bocht, Faas werd 4e en Sam 5e.

Tim van Tunen mocht vandaag vooraan starten in categorie 4 in Standaardbuiten. Helaas kon hij niet mee met de eerste groep, een paar keer geprobeerd om terug te komen maar er werd niet goed samen gewerkt in de 2de groep. Eindresultaat 10de algemeen en 7de bij de jongens. Owen Pieper die zaterdag in Mechelen had gekoerst kwam als 16e over de meet.

Bram van Dinteren reed in categorie 5 een mooie wedstrijd en durfde nog een mooie demarrage uit te voeren halverwege de wedstrijd. Uiteindelijk werd hij 13e overall maar hij had lekker gereden en weer wat geleerd. Heleen van der Fluit zat vandaag goed in het peloton. Gaatjes werden dicht gereden en zo bleef ze tot de finale in het peloton en werd het sprinten voor de klassering.  Ze verloor net de tweede plek bij de meisjes en was dus het derde meisje en 12de overall.

In Standaardbuiten reden de categorieën 6 en 7 gezamenlijk hetgeen leidde tot een hectische start waarbij Finn Klaus met zijn krachten moest smijten en eindigde hij in categorie 6 op de vijfde plaats. Jens van Baal reed er zijn tweede wegwedstrijd in categorie 7. Hij wist toch de top tien binnen te rijden met een negende plaats.