Yvonne wist na haar 2e plaats in de gravelrace in Limburg vorige week dat ze goede benen had en ging in kilometer 40 in de aanval. Ze kreeg twee medevluchters mee in deze sterk bezette Trofee Maarten Wynantns in Helchteren (B).  Een UCI 1.1 koers, met als gevolg een grote aanwezigheid van profploegen en een wedstrijd die vanaf de start hard gemaakt werd om ontsnappingen te voorkomen. Mede dankzij goed storend werk van haar ploeggenoten, Bente Teeseling, Claudia Oranje, Cleo Harvey, Julia Besselsen en Noor Dekker konden zij pas in de laatste 2 kilometer  worden teruggehaald.

De grote profploegen als UAE, Uno-X en Visma/Lease a Bike moesten zich tot het uiterste inspannen om  Yvonne de Vet en haar twee medevluchters terug te halen.

Uiteindelijk kwamen Yvonne en Noor op 54 seconden van de Finse winnares Anniina Ahtosalo  in het grote peloton over de meet. Noor werd 75e , Yvonne 92e  en Claudia en Julia kwamen wat later binnen, maar wel bij de eerste 100.

Zo eindigde de Trofee Maarten Wynants (UCI 1.1) in een schitterende ervaring maar helaas zonder eremetaal. De JEGG-rensters maken grote stappen en de podiumplaatsen laten niet lang meer op zich wachten. Tegen 17 profploegen was dat helaas net 2 kilometer te ver.