Marijn Maas de thuisfavoriet van de organiserende wielervereniging JEGG-DJR Academy wist zich samen met zijn metgezel Sven Peijnenburg op eerste Pinksterdag de gehele koers vooraan in de kop mede de kasseienklassieker hard te maken. Het weer speelde op het eind ook niet mee, de koers moest worden in gekort en de kasseistrook op de Dordrechtseweg waren spekglad. Een grote valpartij in het begin van de koers, waardoor er na een neutralisatie een herstart moest plaatsvinden, waren voortekenen van een harde en vooral zware koers. Dreigend onweer en code geel zorgden ook nog voor nogal wat zorgelijke blikken bij de wedstrijdleiding.

De 36e Panasonic Omloop van de Houtse Linies werd een prooi voor de man met het sterkste eindschot, Guillaume Visser. Hij toonde zich na de zware koers de sterkste van een kopgroep van dertien renners en haalde het voor zijn teamgenoot Peter Schulting en Tim den Braber. Stijn Daemen eindigde als vierde en Marijn Maas (JEGG-DJR Academy) werd knap vijfde. Sven Pijnenburg (JEGG-DJR Academy) werd negende, allen in dezelfde tijd als de winnaar.

De overige teamgenoten van Marijn en Sven eindigden na gedane arbeid om hun beide kopmannen vooraan te houden allen bij de eerste dertig. Zo werd Jasper de Laat -twee weken geleden nog winnaar in Standaardbuiten- 15e, Thomas Baart 20e en Tom Smeets 30e.