Luka Wissink en Gijs Schoonvelde van de junioren van wielervereniging JEGG-DJR Academy hebben zondag en dinsdag de prijzen gepakt. Luka Wissink schreef afgelopen zondag (26 mei), tussen de vele regenbuien, solo de Omloop van de Beemster op zijn naam. Gijs Schoonvelde werd dinsdag 28 mei in het Noord Hollandse Bornerbroek districtskampioen tijdrijden bij de junioren. Zijn teamgenoot Luka Wissink veroverde het zilver. Daarmee hebben zich meteen geplaatst voor het NK tijdrijden.

In de in het Noord Hollandse De Rijp in de Beemster stond JEGG-DJR Academy voor deze zware koers over 110 kilometer met een sterke selectie aan de start. Luka kom rekenen op de steun van Ties Wagenaar, Aron van Vugt en Mees-Marijn Edwards. Kort na vertrek een valpartij waar Mees-Marijn het grootste slachtoffer was en Ties die achteraan startte werd opgehouden. Ties is nog terug kunnen komen naar het peloton. Een hoog tempo op de smalle polderwegen van Renzo, Aron en Luka aan kop van de groep zorgde ervoor dat het peloton snel verder in stukken brak. Ongeveer half koers was er een eerste serieuze ontsnapping van Luka met drie renners. De vlucht werd gecontroleerd en afgeschermd door Aron. In de laatste 15km liet Luka zijn medevluchters achter zich en kwam solo met 15 seconden voorsprong over de finish vóór een groep met zeven achtervolgers. Renzo werd 10e en Aron knap 19e.

Bekijk en/of download hier de foto’s van de Omloop van de Beemster (door Flavio Moretti)