Gijs Schoonvelde had deze week de smaak te pakken. Na de winst in Drentse Omloop Bartje en dinsdag van individuele tijdrit in Bornerbroek (NK) wist hij  zondag (2 juni) in het kader van de Toekomstcup, de Groningse Omloop ‘t Hoogeland op zijn naam te schrijven. Hij wist op de meet de concurrentie met een fietslengte achter zich te houden. De junioren kregen te maken met een pittige koers over 112 kilometer, 9 rondes  van 12 kilometer over een door de wind geteisterd parcours.

Namens de wielervereniging JEGG-DJR Academy waren de junioren  Aron van Vugt, Bob Overdevest, Floris Haverdings, Gijs Schoonvelde, Mark Mandemaker en Ties Wagenaar  naar het hoge Noorden afgereisd. De kleppers van JEGG-DJR Academy waren  op de momenten dat het er om ging op de afspraak.

Op de stukken wind (schuin) mee werd veelvuldig aangevallen waarbij steeds attent werd gereden door onze renners. Op de stukken met de wind tegen kwam alles steeds weer bij elkaar. Tot in de 7e ronde Gijs Schoonvelde met 3 medevluchters wegreed. Ook Aron schoof mee en wist aan te sluiten bij de kopgroep die uiteindelijk 8 man sterk werd.

Met twee man in de kopgroep werd er veel naar onze mannen gekeken en de samenwerking was niet optimaal. Toch was er snel een gat van 30 seconden. Mede door goed afstopwerk in het peloton. Bij dat afstoppen kwam Bob helaas ten val waardoor hij de strijd moest staken.

Ondanks dat Gijs en Aron beulswerk moesten verrichten om met de groep weg te blijven konden zij en hun medevluchters zich klaar gaan maken voor de eindsprint. Aron wist een laatste lead-out eruit te persen waarna Gijs het afmaakte en met een fietslengte voorsprong als eerste over de streep kwam.

Achter de kopgroep wist Floris Haverdings de pelotonsprint te winnen. Ook Mark eindigde in deze groep. Ties kwam net te kort om bij het peloton te blijven en kwam op korte afstand binnen.

“Al met al een heel volwassen koers gereden, wederom beloond met een fantastisch resultaat. Dus reist de ploeg weer voldaan terug naar het zuiden”, aldus een tevreden ploegleider.