Yvonne de Vet heeft afgelopen zaterdag (1 juni) de zilveren medaille veroverd in de gravelrace tijdens de UCI Gravel World Series in het Deense Blåvandshuk. Ruim vijf uur lang door de modder ploeteren, 155 kilometer afzien op het door de vele regen geteisterde parcours. Samen met langebaanschaatser Antoinette Rijpma-de Jong, die in deze discipline debuteerde, wist Yvonne de koers te kleuren. Yvonne wist voorspong te nemen en kreeg zicht op de eindoverwinning. Echter schoof Yvonne onderuit in een van de vele modderige bochten. Hierdoor kon de latere winnares weer de aansluiting vinden en wist ze Yvonne net voor de streep te verschalken. Het was dit seizoen voor Yvonne haar tweede  zilveren medaille in de UCI Gravel Series en zich nu echt klaar kan gaan maken voor de WK gravel later dit jaar in het Belgische Leuven waar zij net als Antoinette Rijpma – die zich met haar overwinning ook  voor het WK kwalificeerde- als een van de kanshebbers aan de start zal staan.

Yvonne wordt 2e achter Antoinette Rijpma-de Jong. Foto : Paul Groenewoud / Sea Are Content