De 2024 ROA-Alfa-Bier-Limburg-Trofee, zondag 2 juni, moesten we rijden zonder Marijn Maas en Sven Pijnenburg. Beiden waren ziek geworden (zoals velen) na de Omloop het Nieuwsblad. De Limburg-Trofee was een loodzware koers. Er werd hard gekoerst, groepjes die wegreden, een peloton dat een paar keer brak, maar tegen het einde liep alles toch weer dicht op elkaar. Tom Smeets en Tjalle de Bruijn reden in de diepe finale nog weg uit de overgebleven groep achtervolgers van de kopgroep en finishten als 22e en 29e Thomas Baart wist zich goed te handhaven in deze loodzware koers reed een sterke wedstrijd en finishte als 52e.

Hidde Swart miste na zijn examens en zijn val in de Kempen nog wat koersritme. Bij Swen Vonk was iemand tegen zijn derailleur gereden en die stond zo scheef dat hij niet op de lichte tandjes kon rijden. Beiden moesten uit koers. Jasper de Laat had ook nog last van een valpartij van vorige week, reed een sterke wedstrijd maar in de finale kreeg hij het zwaar op de voorlaatste beklimming, en ging als 67e over de meet. Volgende week naar Roden, voor de Clubcompetitie!

Foto’s en Tekst: Jeroen van Gisbergen

Download hier de uitslag