Wielervereniging JEGG-DJR Academy zal aanstaande zaterdag met 17 jeugdrenners deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap jeugdwielrennen in Zuidland (gemeente Spijkenisse). Het zal een stevige en spannende wedstrijd worden voor de jonge kleppers van de Oosterhoutse wielervereniging. Want vanuit het hele land zullen in totaal 750 kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar strijden om het felbegeerde rood-wit-blauwe tenue waarin de winnaars een jaar lang mogen rijden. Het parcours met een lengte van anderhalve kilometer loopt dwars door Zuidland. De ploegleiding van JEGG-DJR Academy heeft met zorg een delegatie van jongens en meisjes samengesteld met mogelijk podiumkandidaten. Bij de meisjes strijden in categorie 1 de achtjarige Pien Uithoven en de negenjarige Noomi Pieper. In categorie 2 vertegenwoordigt Trisha Baah de club. In categorie 4 is Heleen van der Fluit een podium-kandidaat en in categorie 5 zal Mila Prins haar kansen kunnen benutten en Milou van Oord start in categorie 6 waar het veld veel tegenstand zal bieden. Bij de jongens zitten de kanshebbers voor het podium in categorie 2 met Art Uithoven die tegenspel kan bieden aan zijn eeuwige tegenspeler. Maar hij kan rekenen op de steun van zijn ploeggenoten Faas van Mook, Sam van Miert en Mees Broeken. In categorie 3 is het vervolgens de beurt aan Ethan Jansen en Sjoerd Seeuws. Maar hoe hoger de categorie hoe sterker de concurrentie en dat geldt zeker voor de categorieën 4, 5 en 6. In categorie 4 zullen we kunnen rekenen op Teun Smeekens en Owen Pieper. Bram van Dinteren zal het in zijn eentje moeten zien te klaren in categorie 5 maar dat is hem wel toevertrouwd. In de categorie 6 zijn er mogelijk ook prijzen te verdelen voor Levi van der Kaa, die vorige week nog in Breda zegevierde en Finn Klaus die weet wanneer hij moet pieken.