Ties Kruithof van wielervereniging JEGG-DJR Academy heeft  afgelopen zondag (9 juni) bij de nieuwelingen de ‘Wielerronde Hartje Baarn’ gewonnen. Met deze overwinning nam hij ook meteen de leiding over in het ‘Vallei- en Eemklassement. Na het winnen van het kampioenschap ‘Het Groene Hart’ en de ronde van Bruinisse eerder dit seizoen was het voor Ties dit seizoen zijn derde overwinning.

Ties Kruithof  had zijn zinnen gezet op de dubbelslag en  ging er al na 3 van de 23 ronden door het centrum van Baarn met 3 medevluchters vandoor. Samen bouwden ze een voorsprong op die niet meer werd dan 20 seconden. “Ik voelde dat ik nog over had in de kopgroep”, aldus Kruithof. “Toen ik merkte dat het peloton weer dichter kwam heb ik nog extra gasgegeven. De andere konden op dat moment niet volgen, zodat ik de laatste 12 ronden alleen heb gereden.”

Ties kwam uiteindelijk met ruim een minuut voorsprong op  zijn drie medevluchters over de meet.

Foto’s (Marcel Kruithof):