Sven Pijnenburg en Marijn Maas stonden zondag 9 juni in Roden aan de start  in hun leiderstruien van de AGU Clubcompetitie voor de Omloop Noordenveld. Sven als leider van het jongerenklassement en Marijn had de leiding in het individueel klassement.

Na een zeer hectische koers in Roden wist Marijn zich in de finale in de kopgroep te positioneren en kwam als de nummer 13 over de meet. Sven Pijnenburg en Nauk ten Thije  kwamen reeds in vroeg stadium in de koers ten val en moesten noodgedwongen de koers verlaten. Daarmee  raakte Sven zijn leidende positie in het jongerenklassement kwijt, die overgenomen werd door Marijn Maas. Ondanks het malheur staat Sven nog steeds derde in het jongerenklassement. Marijn staat nu in het individueel klassement op de vierde plaats, dat nu geleid wordt door oud-ploeggenoot Quinten Veling.

Jasper de Laat, Tom Smeet en Hidde Swart hebben een sterke en attente koers gereden, wat ze helaas niet beloond zagen met een mooie uitslag. De benen zijn echter goed waardoor ze met veel goesting naar  het komende NK uitkijken!

Galerij (foto’s: Jeroen van Gisbergen)